به گزارش خبرنگار مهر، حجت الاسلام سیدمحمد سادات منصوری رئیس مرکز پاسخگویی به سؤالات دینی سازمان تبلیغات اسلامی در مورد وجود تفکر جدایی دین از سیاست در حوزه های علمیه به خبرنگار مهر گفت: اگر حوزه علمیه را تنها در ایران در نظر بگیریم تفکر جدایی دین از سیاست ممکن است در خیلی از لایه ها وجود داشته باشد اما به صورت علنی مطرح نیست. اما اگر دیگر حوزه های علمیه را مثل پاکستان و عراق و... را نیز در نظر بگیریم در آنجا این تفکر خیلی گسترده تر و آشکارتر است.
وی تأکید کرد: اصل دخالت دین در سیاست اگر بخواهد به شکل اجرایی در بیاید به تفکر "ولایت فقیه" تبدیل می شود. یعنی حوزه اجرایی دخالت دین در سیاست بحث ولایت فقیه است. از دیدگاه نظری در مورد ولایت فقیه بحثهای مختلفی صورت گرفته است چون اساس جمهوری اسلامی و اساس دخالت دین در سیاست به صورت عملی در حدود 30 سال تجربه شده است اما بیش از اینها کار لازم است.
سادات منصوری بر لزوم تبیین نظریه ولایت فقیه برای سطوح مختلف مخاطبین تأکید کرد و افزود: اساس تمام رفتارهای ما در جمهوری اسلامی بحث ولایت فقیه است و تأثیراتی که در جامعه شیعه و حتی جهان گذاشته قابل مقایسه با هیج تفکری نیست.
لذا به دنبال خود طرح شبهات مختلفی را دارد که باید به این شبهات در جای خود بسیار دقیق پاسخ داد.
وی تصریح کرد: نمی شود شبهه ای را که در حوزه خاصی طرح شده به جاهای دیگر گسترش دهیم مثلا یک بحث فقهی جدی در حوزه تخصصی روحانیت را نباید به روزنامه ها کشاند و اگر در همان جا به این شبهات پاسخ داده نشود کم کم این مسائل در برخی از دلها نفوذ پیدا کرده و آثار خود را در آینده نشان می دهد.
وی با بیان اینکه جای کار فرهنگی در بحث ولایت فقیه خالی است؛ یادآور شد: طرح عدم جدایی دین و سیاست بدون چارچوب اجرایی ولایت فقیه قابل طرح نیست. تمام حرکت جمهوری و اسلامی و انقلاب بر این مبنا بوده است که وقتی صحبت از همراهی دین و سیاست است یک قالب عملی داشته باشد که قالب آن ولایت فقیه است.
رئیس مرکز پاسخگویی به سؤالات دینی سازمان تبلیغات افزود: تفکر جدایی دین از سیاست در حوزه ها وجود دارد و این نوع تفکر در حوزه های ایران پنهان است و راهکار مقابله با آن سرمایه گذاری فرهنگی وتبیینی در بحث ولایت فقیه است.
وی با بیان اینکه نظریه ولایت فقیه جدید است و نیاز به تبیین دارد گفت: هر صدمه ای چه سیاسی، فرهنگی و... که به نظام جمهوری اسلامی وارد شود، ضربه اولیه آن به بحث ولایت فقیه می خورد؛ لذا هم مسئله تازه ای است و هم در معرض دید افکار عمومی دنیا و هم در معرض تنشهای مختلف است؛ بنابراین بحث دین و سیاست را اگر می خواهیم جا بیندازیم رکن و اساس آن نظریه ولایت فقیه است.
حجت الاسلام سادات منصوری با تأکید بر لزوم تشریح منشور روحانیت برای اقشار مختلف از سوی طلاب و روحانیون تصریح کرد: وقتی ریشه و مبانی نظریه ولایت فقیه برای روحانیون جا بیفتد آنگاه در منابر و مجالس و مقالات خود این منشور را نیز تبیین می کنند.
وی جای طرح مباحث ولایت فقیه را در حوزه ها خالی دانست و با اظهار تأسف از این مسئله گفت: بهتر است مراجع تقلید در دروس خارج خود در بحث مکاسب و مسئله شئونات ولایت بحث ولایت فقیه را داشته باشند که متأسفانه این مسئله را کمتر شاهدیم. شاید در سالهای دور این مباحث در حوزه ها طرح می شد اما احساس می شود در سالهای اخیر طرح این مباحث در حوزه ها کمرنگ شده است.
رئیس مرکز پاسخگویی به سؤالات دینی سازمان تبلیغات اسلامی در پایان تأکید کرد: ما باید امروز صدها کتاب علمی در مورد نظریه ولایت فقیه داشته باشیم؛ همه حیثیت غرب بحث سکولاریسم و دموکراسی است که در مورد آن صدها هزار کتاب نوشته شده است اما متأسفانه ما در مورد ولایت فقیه که اساس جمهوری اسلامی است و یک نظریه محکم و قابل دفاع است کمترین بحث و آثار را شاهدیم.
نظر شما